Waarom wordt, je neus snuiten in het openbaar, in Nederland als normaal gezien. Terwijl het in heel veel landen als not done wordt gezien?

Toegevoegd na 27 minuten:
In Turkije is het niet normaal als je het doet. Ook in China is het echt vies. Zo zijn er nog meer landen.

http://www.sjanghai.com/?p=infoabc&loc=4&cat=11&single=504

Toegevoegd na 37 minuten:
http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/2527/how_rude_10_etiquette-tips.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ieder cultuur heeft eigen normen en waarden. Veel mensen vinden het dan ook erg smerig/vies als mensen in het openbaar hun neus gaan snuiten. Waarom dit in Nederland als normaal wordt gezien is een tweede, maar steeds meer mensen vinden het onbeleefd als je dit in het openbaar doet en sommige vinden het juist normaal om dit in het bij zijn van andere te doen. Toegevoegd na 3 minuten: Persoonlijker vind ik het ook netter als degene het dan ergens anders even doen. In de wc is het beste en zowieso niet bij anderen. Smerig om te horen.

ik denk dat in noordelijk landen verkoudheid nu eenmaal vaker voorkomt dan warmere landen en ook met meer vocht productie gepaard gaat en dat het daardoor niet als iets echt asociaal of onbeleefd wordt gezien. ik kan me voorstellen dat als je echt loopt te tetteren dat je toch beter even kunt afzonderen ook in Nederland.

Omdat je niet altijd een plek vindt om je af te zonderen. Hiernaast is continu je neus ophalen of wat eruit komt over je bovenlip laten lopen, mijns inziens viezer dan je neus snuiten.

Dat komt omdat Nederland een beschaafd land is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100