Zegt de manier waarop je wilt overlijden iets over hoe je leeft?

(als vervolg op de vraag van Bailey over hoe je wilt overlijden, kwam het volgend weer eens bij me op)

Veel mensen willen overlijden met zo weinig mogelijk besef van het moment (voornamelijk in hun slaap). Als ik om me heen kijk in de maatschappij, zie ik hetzelfde bij leven. Veel mensen blijven liever zo veel mogelijk aan de kant. Ik vraag me af of mensen wel stilstaan bij deze overeenkomst en wat dat over jezelf zegt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niet bewust, maar in je slaap, hoopt te sterven, dan leef je ook niet bewust volgens mij. Ik hoop juist bewust te overlijden. Het is het laatste dat je meemaakt - zonde als je dat mist.

Bronnen:
My lifestyle determines my deathstyle!" -...

Alles... Elk detail zegt alles over je... Aan elk detail kun je de hele mens kennen... Ook met vogels, aan de vlucht, aan het ei, aan de zang, aan de kleur, aan de plek waar je het ziet, aan de tijd, aan de veertjes die je vind, aan elk detail ken je de vogel terug... Ook zo met dit, aan wat de persoon zegt over doodgaan ken je de hele mens terug... Deze vraag zegt ook heel veel over jou, zie je dat... Dat je heel invoelend bent, dat je niet alles zo maar aanneemt en alles zelf een plekje wil geven, dus dit ook... En dat doet dus niet iedereen, klopt helemaal... :-))

Het zegt iets over hoe je leeft, maar indirect. Indirect, omdat het iets zegt over je basishouding. Diezelfde basishouding bepaalt hoe je leeft. 't Is als een boom met twee stammen. De vraag van bailey gaat over de ene stam (hoe wil je sterven). Het antwoord op die vraag zegt iets over de wortel. Die wortel bepaalt hoe de andere stam (hoe leef je) eruitziet.

Nee. Ik heb niemand gelezen die niet makkelijk, pijnloos dood wil. Een beetje risico vermijden. Ikzelf ook, maar ondertussen doe ik wel mee met de meest gekke activiteiten, die wel een zeker risico inhouden. (Ben ooit bijna verdronken bij een rafttrip op de Zambezi). De kans lijkt mij dus groter dat ik door een ongeluk om het leven kom (op een minder plezierige manier), maar ik blijf de hoop houden op het in de slaap het tijdelijke met het eeuwige verruilen.

Wegens godlasterende en respectloze reacties heb ik mijn antwoord verwijderd. Het antwoord op de vraag is ja.

In kluchtige films of toneelstukken speelt een speciaal moment in een mensenleven vaak een centrale rol: goed bedoelde opmerkingen van de hoofdrolspeler die door een of meer omstanders net verkeerd worden begrepen o.i.d. Het hangt natuurlijk van je ervaringen af of je je op je laatste ogenblik nog in zo'n circus wil storten. Ook lijkt het me niet prettig als je je laatste ademhaling uitblaast dat er dan een of andere hulpverlener onzachtzinnig op je borst gaat bonken omdat je van hem niet naar de andere wereld mag of iemand uit een 'vorig leven' wil nog eventjes een schuld vereffend zien. Ik kan nog uren doorgaan met argumenten waarom ik bij voorkeur stiekem 's nachts wegglip, maar ik laat het verder aan uw eigen fantasie over. Ik wil alleen nog kwijt dat naar mijn idee mensen hun eigen inbreng in de omstandigheden van zo'n moment vaak overschatten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100