Ben je optimist of pessimist?

Ik bedoel de grondhouding in jouw leven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overduidelijk een optimist. Ik bekijk, voor zover mogelijk, alleen zo positief mogelijk. Dit zorgt ervoor dat ik lol blijf hebben in de dingen die ik doe en de dingen die mij overkomen. Natuurlijk zit het niet altijd mee in het leven, maar ik zal er altijd proberen er iets van te leren. Zo kan ik in het vervolg anders omgaan met negatieve emoties.

optimist. als ik iets wil weet ik 100% zeker dat dat lukt, en 9/10 is dat dan ook zo.

Een ossimist.

Pessimisten zijn mensen van een laag allooi. Ze geloven niet in het leven. Alles wat ze doen is je naar beneden trekken en zwelgen in in hun gevoelens van middelmatigheid en angst. Zo, dit was het beste antwoord.

Een optimist. Al is het soms lastig om optimistisch te blijven in moeilijker tijden, het optimisme wint het uiteindelijk van het pessimisme.

Grondhouding: optimist. Bij tijd en wijle, tijdens een neerslachtige bui: pessimist. De optimist in mij wint het van de pessimist.

Geen van beide, noch optimist, noch pessimist. Je weet het toch niet. Hoe zal het zijn? Kun je vooraf niets over zeggen.

Optimist, ook al gebeuren er soms minder leuke dingen.

Ik ben meer een realist; de grondhouding is niet overwegend optimistisch of pessimistisch, dat is me te zwart wit. En dat wel een realist "in grote lijnen", bij teveel details val ik in slaap. Misschien ben ik meer een Impressionist.

pessimist. Alles en iedereen is slecht totdat het tegendeel bewezen is

Realist... Een pessimist is een gewezen optimist... en omgekeerd... Pessimisme en optimisme kunnen elkaar opvolgen als grondhouding... Kan zelfs van het humeur afhangen... Overstijg je beide dan blijft alleen realist over...

bij mij is het glas ALTIJD half vol.............

Optimist. Ik probeer altijd de positieve kant te zien, of er iets positiefs van te maken. Ik leef vandaag, 'pluk de dag', en kan me niet al te druk maken over wat zou kunnen komen. Daar is het leven te kort voor.

beide

Ha, die Kirstenwind; Ik zie mezelf eerder als realist, wat door hardcore optimisten helaas nogal eens met pessimist wordt vertaald.

Ik ben een geboren Optimist. * note: behalve laatste 2 weken: problemen met mijn hypotheek rond te krijgen *

Ik ben een optimist. Denk altijd dat het wel goed zal komen, al is niemand het met me eens.

eeuwige optimist en soms te naief of gaan beide samen?

ik ben zo'n optimist dat mijn glas altijd helemaal vol is ...zelfs als het leeg lijkt te zijn...

Ligt eraan. Meestal optimistisch (heb kanker overwonnen en was zeer optimistisch ook al was de prognose slecht) maar bij sommige dingen ben ik niet zo optimistisch, als iets bijvoorbeeld niet lukt dan geef ik het redelijk snel op, maar dan weet ik wel dat ik het heb geprobeerd.....

Optimist. maar door de gebeurtenissen in min leven voornamelijk realist!

phoehee helaas een pessimist maar als iemand me daar bij kan helpen graag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100