Voor welk beroep zijn er in Nederland eigenlijk teveel mensen?

En voor welk beroep te weinig personeel in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een politieke vraag en iedereen kan hier anders op antwoorden. De vraag houdt verband met: op wie/in welke branche kunnen we eerlijkheidshalve bezuinigen? Voor iedereen is het erg om zijn/haar baan te verliezen. Maar je zult van niemand horen dat er te veel winkeliers zijn, of kappers, bowlingbaanhouders, badmeesters of chirurgen. Gemakshalve kun je dus zeggen: als je ondernemer bent of een levensreddende functie hebt, kun je niet gemist worden. Ik denk dat mensen sneller de 'vage' banen willen vervangen; ambtenaren hebben vaak het vooroordeel dat zij onnodige regels verzinnen of moeilijk doen tegen de normale burger. Toch kunnen wij ook allemaal niet zonder het ambtenarenbestand; we zouden een onbestuurd land hebben!

In de zorg zijn te weinig mensen evenals bij de politie. Er zijn teveel stuurlui die aan de wal staan die het altijd beter denken te weten.

Overheidsambtenaren, dus belasting, gemeente en dergelijke.

veel te weinig mensen in de metaal, is echt een crime om aan mensen te komen. Veel jongeren (niet allemaal natuurlijk!) willen geen "vuile" handen meer Toegevoegd na 1 minuut: en te veel zoals Nynke zegt, teveel stuurlui aan wal

Postbodes.

Ik denk dat heel veel mensen piloot willen worden, maar uiteindelijk slechts een heel klein deel daarvan, het ook daadwerkelijk wordt. (Zware opleiding en weinig vacatures) Potentieel dus wel teveel bereidwillige mensen voor dit beroep.

Managers. En vooral in ziekenhuizen en het onderwijs. Als je een zo'n manager ontslaat kan je voor datzelfde geld drie mensen aannemen in het operationele niveau. Voordelen: 1. Meer banen 2. Meer innovatie: want de mensen in het operationele niveau hebben de beste ideeen hoe de werkprocessen verbeterd kunnen worden. 3. Meer tevreden klanten (patienten, leerlingen en studenten)

Er zijn veel teveel 'interim managers', en te weinig mensen die in staat zijn te zorgen dat zorgers hun werk goed kunnen doen.

Te veel mensen zijn er bij de ambtenaren. Te weinig in elke tak van de zorg

Te veel: Creatieve therapeuten, kunsthistorica, acteurs, muzikanten. Te weinig: bejaardenverzorgsters. Toegevoegd na 2 dagen: Teveel taxichauffeurs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100