Er zijn landen waar het de gewoonte is dat mannen elkaar kussen als begroeting. Als je dit niet zo aangenaam vindt hoe breng je dit aan?

Als je uit een cultuur komt waar dit niet de gewoonte is,
dan is het toch altijd even wennen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou tamelijk onbeleefd zijn de mannen die je willen omhelzen van je af te duwen of andersinds af te weren. Je maakt daarmee een heel slechte indruk. Je hoeft niet echt te kussen; elkaar bij de schouders pakken en de wangen naar elkaar toebrengen en licht beroeren is al genoeg. Mijn antwoord op je vraag is dat je dit beter niet "aanbrengt" zoals jij dit noemt (duidelijk maakt dus), maar de gewoontes van het land respecteert.

als je het niet prettig vind , geef je een hand en hou je wat terug... vaak word het dan al snel begrepen... in italie groeten mannen elkaar ook en geven elkaar een kus op de wangen, voor hun is het ook raar dat nederlanders dat niet doen, ieder land zijn gewoontes...

steek je hand ver naar voren uit, zodat je de hand kan schudden terwijl je lichaam nog een behoorlijke afstand houd.ik weet niet of het over familie of vrienden of vreemden gaat,maar ik als het over nog onbekende mensen gaat, dan maak je zorgen om niks.dan wordt er nog niet gezoend.

Bij ons (Vl) is at ook een gewoonte geworden , bij de jongere generatie (begroeten op zijn Frans) , maar dat wordt eigenlijk alleen gedaan tussen vrienden , niet bij onbekenden. Dat zie je ook in Arabische en Turkse culturen . Persoonlijk vind ik dat heel normaal. Wanneer je 'echte ' vrienden hebt in die cultuur , kan je dat gewoon zeggen . Of zoals een vrouw die U wilt kussen , op een fuif , waarvan je het niet apprecieert : beetje van wegduwen ... ze zal het onmiddellijk begrijpen ,hoor. Toegevoegd na 22 minuten: Of doen zoals mijn Zweedse buurmeisjes , die kussen zelfs geen mannen , ze doen alleen de beweging (lekker faken).

turkije Toegevoegd na 41 seconden: je geeft voordat diegene je een kus kan geven een hand

ik hou sowieso niet van zoenen ik vindt het vies om zo dichtbij iemand te komen(die niet jou partner is). zelf handje schudden hoeft voor mij niet . gewoon elkaar groeten met een brede smile en de blik in je ogen en lichaamshouding , tonen mij je enthousiasme. en dat sommige mannen dat wél doen moet kunnen . men moet ophouden met de afgunst tegen mannen die elkaar mogen . ieder zijn ding . als iemand dat niet leuk vindt moet die zijn hoofd afwenden. ieder in zijn waarde laten.

Als mannen uit andere culturen elkaar zo nodig willen/moeten kussen..moeten zij dat zelf weten. In géén geval pas ik mij aan hun gewoontes aan omdat ik al loopt te grillen als ik op de tv dergelijke situties, vaak zelfs close up, voorgeschoteld krijg. Word ik plotseling met zo'n situatie geconfronteerd..dan is dat ook geen probleem voor mij. Ik weiger gewoon. Ik zeg dan eenvoudig: "Nee, dat doe ik niet" En als men dat raar vindt van mij. Wel, dan vindt men dat maar raar. Dat is niet mijn probleem. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100