Als je een taakstraf "dwangarbeid" noemt, is het dan een zwaardere straf?

Ik lees nogal vaak dat mensen in Nederland te snel een "taakstraf" krijgen in plaats van "gevangenisstraf" en dat dat milder zou zijn. Nu hoorde ik op het nieuws dat 2 Amerikanen in de VS een taakstraf hadden gekregen, maar dat dat daar "dwangarbeid" heet. Zou dat hier ook een oplossing zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt zwaarder maar is dan toch hetzelfde dus is het niet zwaarder

Ja natuurlijk... De nabestaanden moeten genoegdoening krijgen... Alsof dat dat bestaat, want er bestaat geen genoegdoening... De enige genoegdoening zou terugdraaien van gedane feiten zijn, maar dat is nu ten ene male onmogelijk, dus genoegdoening is een farce... Maar het is complete onzin om het anders te noemen...

dat hoorde ik ook dat 2 amerikanen veroordeeld waren tot dwangarbeid. alleen niet in de vs maar in noordkorea wegens het illegaal overschrijden van grens.

Bronnen:
http://www.nu.nl/algemeen/2003563/dwangarb...

Ach, what's in a name. Volgens mij stellen die taakstraffen hier nauwelijks genoeg voor om echt dwangarbeid te mogen heten. Bij arbeid denk ik toch minimaal aan iets van inspanning.... Veel taakstraffen behelzen weinig meer dan wat hele volksstammen al als vrijwilligerswerk doen, dus onbetaalde baantjes waren het al. Maar het dwangarbeid noemen en ook zo veel mogelijk op echt (zwaar)werk laten lijken lijkt me inderdaad voor de belanghebbenden (directe en indirecte slachtoffers) wel prettig klinken, klinkt toch meer als vergelding. Maar dan moet het ook wel echt iets voorstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100