Waarom wordt er in Nederland "geen" minuut stilte gehouden voor de Russische vliegramp van Sinai?

Bij de ramp waren 224 mensen omgekomen en er wordt gespeculeerd dat dit met opzet is gebeurd door IS. Vergelijkbaar met de MH-17 ramp.
Voor Parijs was er gisteren wel internationaal een minuut stilte. Hier zijn minder mensen omgekomen, maar het nieuws wordt hier meer door getroffen. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In media-land wordt een soort 'formule' gehanteerd om te zien hoe 'nieuwswaardig' een ramp is. Die formule is ook toepasbaar op de betrokkenheid die de gemiddelde Nederlander met een ramp voelt. Die formule is: Afstand X Aantal Nederlanders / frequentie Dus hoe verder weg, hoe minder betrokken Nederlanders en hoe vaker een ramp voorkomt hoe minder interessant deze is. Wanneer het ook nog een land betreft waar 'we' geen vriendjes mee zijn (lees: het betreft hier een vliegtuig uit het land van Poetin en Poetin doet boos naar het Westen) dan is de binding die het nederlandse volk aanmerkelijk minder. Parijs is veel dichterbij, veel Nederlanders zijn er wel eens geweest of waren er zelfs aanwezig tijdens de aanslagen. Bovendien zijn de aanslagen opgeëist door IS die ook ons bedreigt. Dan komt het plots heel dichtbij. Wanneer het plots zó dichtbij komt willen we zelf laten zien dat we ons ook werkelijk betrokken voelen. Toegevoegd na 2 minuten: En bij Rusland / Egypte werkt dat dus andersom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100