Gaat stichting thuiskopie een teruggave actie opzetten om het onterecht betaalde geld terug te geven over apparaten waar je op kan downloaden?

Sinds de uitspraak van het hof mag ik niet meer downloaden, ik heb echter wel extra moeten betalen over datadragers (laptops, lege CD's/DVD's, MP3-spelers etc.) en met mij meerdere mensen. Nu mag ik daar dus geen gedownloade bestanden meer op zetten, maar ik heb er wel extra voor betaald. Hoe gaat dit verschil goedgemaakt worden?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb het dus over het bedrag wat de st. thuiskopie over elk apparaat/drager heft.

Toegevoegd na 14 minuten:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/intellectueel-eigendom/vraag-en-antwoord/wat-is-de-thuiskopieheffing.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er gaat natuurlijk niets met terugwerkende kracht gebeuren. Het bedragen retourneren aan individuele consumenten is in de praktijk ondoenbaar. Maar voor de rest word je op je wenken bediend, gezien een uitspraak van het Europese hof afgelopen week: De thuiskopieheffing die retailers onder meer ter compensatie van illegaal downloaden moeten rekenen, deugt niet. Dat oordeelde het Europese Hof van Justitie donderdag in een zaak die was aangespannen door verschillende elektronicawinkels en –fabrikanten. De thuiskopieheffing is een belasting op onder meer cd’s, pc’s en tablets, bedoeld om artiesten en andere rechthebbenden te compenseren voor de kopieën die consumenten voor eigen gebruik mogen maken. Het downloaden van illegaal materiaal valt daar in Nederland ook onder, maar dat is volgens de rechter onjuist. Daardoor geldt per direct een verbod op illegaal downloaden, meldt het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Als gevolg van de uitspraak kan de thuiskopieheffing waarschijnlijk flink omlaag of helemaal afgeschaft worden. Staatssecretaris Fred Teeven heeft de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) gevraagd welke thuiskopieheffingen nu passend zijn. Het ministerie verwacht dat het advies deze zomer klaar is. Bron : De Volkskrant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100