wat kun je doen als je auto in beslag is genomen om deze weer terug te krijgen, de auto is in beslag genomen omdat de gene die er op dat moment in re?

wat kun je doen als je auto in beslag is genomen om deze weer terug te krijgen, de auto is in beslag genomen omdat de gene die er op dat moment in reed nog openstaande boetes heeft staan en deze persoon de boete niet wil betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slecht nieuws voor jou. Het ziet er naar uit dat je je voertuig dan minimaal vier weken kwijt bent, daarna zou je je voertuig kunnen ophalen tegen betaling van de kosten van slepen en stallen... Al gauw zo een 400 euro... Zie voor alle uitgebreide informatie: Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv; Wet Mulder) http://www.st-ab.nl/wetten/0378_Wet_administratiefrechtelijke_handhaving_verkeersvoorschriften_Wahv_Wet_Mulder.htm en Besluit buitengebruikstelling voertuigen http://www.st-ab.nl/wettennr04/0378-003_Besluit_buitengebruikstelling_voertuigen.htm (en je mening geven kan ook nog op dit topic: http://www.flitsservice.nl/phpBB/overige-en-niet-verkeer-gerelateerd/mijn-auto-in-beslag-genomen-t76627.html ) Toegevoegd na 1 minuut: niet helemaal duidelijk uit mijn antwoord, maar je zult dan ook op moeten draaien voor de kosten van de boetes. Toegevoegd na 4 minuten: Mocht je trouwens een iets beter leesbaar verhaal willen lezen dan de hierboven genoemde wetten, hieronder de link naar een soortgelijk verhaal, waarbij de eigenaar van de auto naar de rechter gestapt is. http://cleerdin-hamer.nl/wp-content/uploads/2012/04/GH-Beslag-derden-onder-wet-Mulder.pdf

Naar politiebureau gaan met bewijs dat die auto wel degelijk van jou is

Je dient diegene waarbij de auto in beslag is genomen aansprakelijk te stellen voor de door jou geleden schade. Echter van een kale kip valt geen veren te plukken dus ik ben bang dat je met lege handen achter blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100