Waarom komt er geen referendum in verband met de kilometerheffing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat referendums in dit land er alleen komen als de overheid zeker weet dat ze het gaan winnen. met het laatste referendum "voor of tegen Europa" zijn ze zo geschrokken dat het lang gaat duren voor dat ze zich er weer aan wagen.

Er komt wel mogelijk een tweede referendum bij anwb waarbij men alleen kan antwoorden met voor of tegen het rekening rijden.

Zinloos. De meeste mensen zijn tegen een kilometerheffing. Maar als je mensen de stelling zou voorleggen: de aarde is van ons en de volgende generatie moet maar zien hoe ze uit de problemen komen. Wat zou dan het antwoord zijn? U raadt het.

Omdat ze simpelweg wel weet dat als ze een referendum gaan houden. Die kilometer heffing er toch niet komt omdat iedereen er tegen is.De telegraaf hield laatst een peiling en 90% was er tegen.

Het zou me niets verbazen, als men in een referendum voor stemt... het hangt af hoe ze de vraag stellen, niet over de invulling van de maatregel. En zelfs dat helpt niet; kijk maar naar het EU-referendum; de Nederlanders zeiden NEE tegen de Europese grondwet en die wordt toch doorgevoerd (oke, men was niet tegen een EU-grondwet, meer tegen de EU in het algemeen, maar zo kan het ook met de kilometerheffing uitpakken). Kilometerheffing op basis van benzineprijs zoals nu al het geval is, is niets mis mee, maar een hoop te dure en niet zo-als-het-moet-werkende IT met 'Stasi' GPS-kastjes en niet te controlerende rekeningen is een ander verhaal.

Omdat alleen de pvv, sp en vvd tegen de kilometerheffing zijn, en deze regering en de rest van de partijen toch niet luisteren naar wat het volk wilt. Gewoon stemmen op de vvd, sp of pvv dus!

Omdat het referendum een ja of een nee voortbrengt. Menig mens is voor het verhelpen van de file, en ziet iets in het systeem. Echter niet in de concrete invulling ervan. Wat moet je dan kiezen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100