Is een postcode uniek?

Er is pas een nieuwe straat achter ons aangelegd en deze straat heeft dezelfde postcode ( 4 letters en 2 cijfers ), maar óók dezelfde huisnummers - kan dit eigenlijk wel? We krijgen nu dus regelmatig verkeerd bezorgde post! En ik denk dat onze post ook verkeerd bezorgd wordt; is dit een fout die ik ergens zou moeten melden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een postcode is uniek, aan de hand van de cijfers is na te gaan in welke streek, gemeente en wijk men woont, aan de hand van de letters is te achterhalen welke straat het is. Indien twee straten dezelfde postcode hebben is er door Post.nl ergens een vergissing gemaakt, post.nl is namelijk diegene die in Nederland voor de overheid de postcodes indeelt. Voor een fout in de postcode dient men dan ook bij post.nl te zijn.

Een postcode moet uniek zijn. Je kunt dit melden bij je gemeente.

Als dit zo is, dan is dit zeker een fout, want de postcode hoort in combinatie met het huisnummer een unieke combinatie te vormen. Als dit niet zo is, krijg je inderdaad dit soort problemen en dat hoort niet. In bijbehorende bron wordt bevestigd dat de postcode i.c.m. het huisnummer een unieke combinatie vormt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100