Waarom moeten we de komende jaren gaan bezuinigen, volgens de politiek?

De bedrijven die steun hebben gekregen van de overheid moeten die steun toch ook grotendeels weer terug betalen? Waarom moeten we dan zoveel gaan bezuinigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een minder draaiende economie wordt er minder verdient en minder belasting betaald. Hierdoor krijgt de staat minder geld in kas. Tegelijktijd zijn er allerlei dure projecten opgestart, met de hoop werkgelegenheid & vraag naar goederen te creeren. Die hebben geld gekost, wat geleend is: => Minder inkomsten & meer uitgaven => Zodra de economie niet meer op intensive care ligt moet de broekriem aan om weer in de groene cijfers te komen

Omdat we de laatste tijd veel hebben uitgegeven vanwege de crisis. Aangezien er geen bomen in Den Haag zijn waar geld aan groeit moet dat een keer terug worden betaalt. Dat kan je steeds uitstellen of zo snel mogelijk terug betalen. De keuze is op de laatste gevallen.

We hebben een staatsschuld van 328 miljard euro!! Daar moeten we samen uit zien te komen. De bedrijven zitten nog steeds in zware crissis. Het is juist heel belangrijk dat die bedrijven goede winst gaan maken zodat het weer beter gaat met de economie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100