Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Europese commissie, wie zijn dat?

De leden worden door de lidstaten voorgedragen, maar wie zijn dat voor 'n mensen? Zijn dat oud politici of huidige ministers of parlementariers? kan het nergens vinden.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
819

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een verkenning door de CV's van huidige leden leert mij dat het hier mensen betreft die doorgaans hun sporen in de politiek reeds verdiend hebben. Denk bijvoorbeeld aan oud-ministers, oud-premiers en oud-parlementsleden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

het zijn politici. zoals Nelie kroes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het zijn allemaal mensen die knap wat kennis en ervaring meenemen. Anders kun je op dit niveau niks bereiken.
Hier wat algemene info.

http://www.europa-nu.nl/id/vg8xdjeo1zoj/europese_commissie_ec?gclid=CNy3heKkpqkCFcOEDgodXgn7tw
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De Europese Commissie is het parlement van de Europese Unie. Het houdt zich bezig met het doen van nieuwe wetsvoorstellen en verzorgd de controle op de naleving van de huidige wetgeving.

De EC heeft 26 commissarissen en één voorzitter. Elke lidstaat van de Unie wordt vertegenwoordigd door één commissaris. Elke commissaris heeft een (internationaal of nationaal) politiek verleden. Zo heeft Nederland Neelie Kroes als commissaris voor digitale agenda. Voor België is dat Karel De Gucht voor Handel.

Toegevoegd na 2 uur:
Een invloedrijke functie binnen de Europese Unie bekom je enkel als je zelf invloed hebt op het beleid. Lobbyen bijvoorbeeld is een veelgebruikte tactiek om Europese besluiten te kunnen doorvoeren naar het Europees parlement.

Edit eerste regel huidig antwoord: de EC heeft dezelfde bevoegdheden als een parlement, maar daarnaast heb je ook nog een Europees Parlement.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding