Is de Indo officieel erkend (wereldweid?) en bestaan er nog meer bevolkingsgroepen die zo zijn ontstaan met een eventuele erkenning?

Ik vraag me dit af omdat als je bv naar Suriname kijkt, ook een oude kolonie van Nederland, waarom de eventuele kinderen van bv de oorspronkelijke Surinamer en een Hollander dan geen aparte groep is zoals de Indo's die dus stammen uit een Indonesische vrouw en en Europees/Hollandse vader?
Suriname is maar een voorbeeld want andere kolonies van Nederland waren oa De Nederlandse Antillen, het huidige Brazilie, Taiwan en India.
En er waren natuurlijk ook andere landen die kolonies hadden als Franse, Duitse en Italiaanse.
Dus waarom zijn naar mijn weten de nakomelingen hieruit niet "bekend" zoals de Indo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn ze wel hoor, alleen gebruiken we die verouderde termen eigenlijk vrijwel niet meer. Een nakomeling van een blanke en een indiaan noemen we een mesties (die term hoor je zeer incidenteel) Een nakomeling van een blanke en een neger noemen we een mulat (die term hoor je nog wel) Een nakomeling van een neger en een indiaan noem je een sambo (en die term gebruiken we echt al heeel lang niet meer). Wat jij indo noemt is trouwens niet alleen een nakomeling van een Indonesiër en een Nederlander., Ook volbloed Indonesiërs die indertijd naar Nederland zijn gekomen noemen we wel Indo. Het is echter geen officiele benaming, zit zelfs eerder tegen een niet per se positieve kwalificatie aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100