Wie is de 'baas' van een korpschef van de politie?

Op: http://www.nu.nl/binnenland/2467673/alle-nederlanders-moeten-dna-afstaan.html lees ik toch wel heel ernstige/enge uitspraken van / over een korpschef.

Stel nu, ik weet dat het waarschijnlijk toch niet gaat lukken, ik wil er bij de baas van de desbetreffende korpschef op aandringen dat deze ontslagen wordt omdat hij zich als politiefunctionaris verre van dergelijke politieke en fascistische uitspraken dient te houden, bij wie zou ik me dan moeten vervoegen?

Staat de burgemeester nog boven zo iemand of moet ik het in een andere richting zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De minister van Veiligheid en Justitie

De burgemeester heeft zeker een rol voor je bij de minister aanklopt;): " De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor de Nederlandse politie als geheel. Wie hebben de leiding over een korps? Omdat de Nederlandse politie bestaat uit 25 korpsen, is één burgemeester uit een regio de korpsbeheerder. Vaak is dit de burgemeester van de grootste gemeente. Hij of zij is samen met de hoofdofficier van justitie verantwoordelijk voor het beheer van zijn of haar korps." Als je belt naar 0900-8844 belt en je vraagt welke burgemeester bij die regio hoort weet je waar je kunt beginnen met het indienen van je "klacht als burger". Succes!

Bronnen:
http://www.politie.nl/Jeugd/Werkstukken/po...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100