Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat was de voorloper van Moleskine en wanneer is dat bedrijf opgericht?

Ik lees dat Van Gogh deze boekjes al gebruikte, maar dat ze toen een andere merk-naam hadden. Welke naam kan ik nergens vinden en ook niet vanaf wanneer die boekjes werden gemaakt. Moleskine bestaat nog maar sinds 1997, maar over de voorloper ervan vind ik niets.

een jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Er was geen voorloper van dit bedrijf, of iig niet één bedrijf. Moleskine maakt notitieboekjes geinpireerd op de modellen die rond 1900 door veel verschillende grote en kleine drukkerijen etc eerden gemaakt.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Dat is een mythe, een door de Italiaanse sociologe Maria Sebregondi vercommercialiseerde anekdote van de Britse schrijver Bruce Chatwin. Die schreef namelijk in zijn roman ‘The Songlines’ (1987) dat hij in de Parijse Rue de l’Ancienne Comédie altijd kleine notitieboekjes kocht die in de Franse provinciestad Tours werden gemaakt, maar waar de betreffende familie boekdrukkers tot zijn verdriet in 1986 mee waren gestopt. De Milanese ondernemer Francesco Franceschi slaagde er daardoor in van een simpel notitieboekje een statussymbool te maken.
(Lees meer...)
Amadea
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding