Wie is de schilder van dit schilderij? Er staat linksonder ‘Paris’ daaronder ‘Du Pre’ onderstreept.

Gekregen uit een erfenis. Ondanks de duidelijke handtekening kan ik hem niet terugvinden en ben wel nieuwsgierig. Er staat linksonder ‘Paris’ daaronder ‘Du Pre’ onderstreept. Wie weet iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeer waarschijnlijk is het de Franse kunstenaar Jules Dupré (1811 - 1889). Dupré was de zoon van een eigenaar van een porseleinfabriekje in Parmain, aan de Oise. Hierdoor schilderde Dupré aan het begin van zijn loopbaan vooral op porselein. Daarnaast kreeg hij les van de landschapsschilder Michel Diebolt. Du Pré was vooral landschapschilder, maar heeft ook in Parijs gewerkt. Bronnen: De stijl van jouw schilderij is ook typisch 19e eeuws.

Toegevoegd op 24 september 2019 17:14: tekst
Bronnen:
https://www.cultuurarchief.nl/kunstenaars/...
https://www.wikiart.org/en/jules-dupre

Du Pre Paris is inderdaad een signatuur. Het is geen signatuur van 1 van de bekende schilders die Depre heetten. Ik heb er heel veel gevonden van Jules tot Daniel en nog vele anderen. Zij signeerden allemaal niet met Du Pre Paris. Wie er wel achter zit? Geen idee. Op Google vond ik wel eenzelfde signatuur, van een Parijs tafereel, gemaakt met dezelfde materialen. Ik geef je een link van de site en foto. Al is de vraag niet volledig beantwoord, hoop ik je toch geholpen te hebben (voor een deel).

Bronnen:
https://www.icollector.com/Oil-painting-si...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100