Wat is een religieus réveil?

Voor een opdracht moest ik een concreet voorbeeld geven van een religieus reveil, maar ik heb geen idee wat dat is ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Réveil betekent: ontwaken. Deze term wordt gebruikt voor de protestantse culturele wederopleving in de jaren dertig van de negentiende eeuw. Hiertoe behoorden de dichters Bilderdijk en Isaac da Costa (een tot het Christendom bekeerde jood) en de historicus Groen van Prinsterer. Toegevoegd na 4 minuten: In eenvoudige termen is een religieus réveil een opnieuw populair worden van een godsdienstige manier van leven.

Bronnen:
http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.p...

Met een religieus réveil wordt bedoeld dat er weer meer aandacht besteed wordt of besteed zou moeten worden aan religieuze zaken. Bijvoorbeeld, dat op een school die gebaseerd is op een godsdienst, extra aandacht moet worden besteed aan de godsdienstlessen.

Een religieus réveil is een 'herleving' van (een bepaalde) religie. In goede tijden vinden mensen godsdienst vaak wat minder belangrijk. De mensen worden minder vroom en godsdienst intersseert ze wat minder. Dan plotseling gebeurt er iets naars en vallen mensen terug op hun geloof voor kracht en steun. Mensen worden fanatieker en vinden geloof weer belangrijk. Dat geloof beleeft dan een réveil, een herleving. Dit is wat het betekend. Voorbeelden zul je zelf moeten zoeken, anders ben ik jouw huiswerk aan het maken ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100