Weet iemand een nutteloze handeling op het toneel die nuttig lijkt?

Iets herkenbaars, dat nuttig lijkt en simpel, maar die op het eind helemaal geen nut had?

Toegevoegd na 33 seconden:
Ik maak een toneelstuk over ADD, waar ik solo in speel

Toegevoegd na 50 seconden:
Het toneel is gelijkvloers met het publiek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pak een tas in met werkelijk alles wat je nodig zou kunnen hebben: sleutels, rijbewijs, paspoort, geld, lippenstift, zonnebril, reservebril, gsm, kauwgom, zonnebrandcreme, OV-chipkaart/strippenkaart, een boekje om te lezen in de trein. Natuurlijk weet je niet van alles waar het ook alweer ligt, en kom je er niet meteen uit welk boek je wilt lezen. Vervolgens ben je veel te laat met weggaan, dus loop je gehaast de deur uit, waarbij je onderweg naar de deur je ándere tas grijpt, die zonder al die spullen erin op de bank ligt.

Wanneer de add'er is afgeleid door gedachten, kan het zijn dat deze dingen vergeet. Dingen verkeerd opschrijft, dingen niet in zich opneemt, spullen laat liggen, spullen vergeet mee te nemen, niet optijd vetrekt waardoor deze te laat komt etc. Ook plannen is hierdoor erg moeilijk. Neem een paraplu mee op het podium. Achteraf heel nutteloos.

Bronnen:
http://www.addonline.nl/add/verhalen.html

Zaag een plank doormidden. Iedereen wacht af wat er gaat gebeuren, maar aan het einde is er niets mee gebeurd.

Maak een stapel boterhammen klaar, met een beker drinken etc. En dan een opmerking van, o gaan we uit eten of o het is inclusief eten ofzo.