Wat is het doel van mythologie en wie is er ooit op het idee gekomen?

Mythologie is af en toe best leuk om wat van te lezen of te horen, maar al die zogenaamde goden zijn gewoon verzinsels. Wie is er nu ooit op het idee gekomen om de mythen te vertellen en met welk doel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat wij tegenwoordig mythologie noemen was vroeger gewoon godsdienst en (o.a.) een handleiding voor het dagelijkse leven. En hoe dat soort dingen ontstaan, tja, men bedenkt verhalen om de onbegrijpelijke krachten in de omgeving toch een plaats te geven. Wellicht is religie ontstaan uit de behoefte om inzicht en/of beleving naar anderen te communiceren. Daarvoor moest men gebruik maken van de voorhanden zijnde taal en het aanwezige referentiekader. Dan ontstaan er vanzelf metaforen. En de stap van metafoor naar godsdienst is maar een kleine, want de meeste mensen hebben al snel de neiging om een metafoor te gaan verwarren met datgene waar deze voor staat.

Het is al oud en van alle volken Het is godsdienst in een verhaalvorm Mensen hebben altijd behoefte gehad om het leven te verklaren en een Hogere Macht/Machten in hun leven als steun.

Bronnen:
http://translate.google.nl/translate?hl=nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100