Is een bajonet uit WII met afgestompte punt wettelijk nog wel een wapen?

Ik heb een bajonet uit WII die ik te koop heb aangeboden op een verkoopsite. De advertentie is echter verwijderd omdat daar geen wapens verkocht mogen worden. Maar is zo'n oude bajonet met afgestompte, zelfs iets afgeveilde punt wettelijk nog wel een 'wapen' en niet bv een geschiedkundig voorwerp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onder wapenen worden in deze wet verstaan: de vuurwapenen, vallende onder de Vuurwapenwet BES, zomede geweren en pistolen waarmede projectielen door middel van samengeperste lucht of gas kunnen worden afgeschoten, dolken, dolkmessen, bajonetten, ponjaarden, zwaarden, sabels, degens, klewangs, degenstokken, priemstokken, wapenstokken, gummistokken, bullepezen, ploertendoders, boksbeugels, lansen, speren, spiesen, pijlen en andere soortgelijke voorwerpen die kennelijk vervaardigd zijn om als wapen te dienen;

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0028756/2010-10-10

Als het er ziet als een wapen, is het voor de wet al snel een wapen, zelfs al is het een bot mes. Los daarvan, kan een verkoopwebsite het aanbieden van bepaalde producten verbieden, om wat voor reden dan ook -in dit geval om te voorkomen dat er 'per ongeluk' ook illegale zaken worden aangeboden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100