wat voor geld hebben ze in Afrika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is niet één soort valuta in afrika. Het verschilt per land. een paar voorbeelden zijn de marrokkaanse dirham en de zuid-afrikaanse rand.

Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van het land. Afrika is een continent dat bestaat uit 53 landen. Vrijwel elk land heeft zijn eigen muntsoort. Er is daar geen variant op de 'euro', als je dat bedoelt. Als die er wel ooit komt, vind ik persoonlijk 'afro' een mooie term. :)

Munt en papier geld. (onduidelijke vraag verdient een onduidelijk antwoordt)

Zwart geld.

Tussen de Kruger en de Dirham heb je caleidoscoop van kleurrijke papieren munten (50?) ,al dan niet gedevalueerd en in functie van de locale uitgever-drukker-staatshoofd. De dollar en de euro worden in de parallelle economie ook veelvuldig gebruikt.

Ligt aan het land waar je bent. Op sommige plekken (bij de armen) is ook wel eens geen geld en dan wordt er geruild. Geiten voor andere waren. In Zimbabwe wisten ze trouwens 5 jaar geleden al dat hun geld niets waard is. Om de grens tussen Botswana en Zimbabwe te passeren moet je ofwel het visum betalen in US$ of in Euro's. De Zim-dollar werd niet geaccepteerd.

De CFA-frank (men zegt bijv. "mille CFA ") is de munteenheid die gebruikt wordt in twaalf voormalige Franse koloniën, een voormalig Portugese kolonie en een voormalig Spaanse kolonie in Afrika. De naam stond van origine voor: Franc des Colonies Françaises d'Afrique (frank van de Franse koloniën in Afrika). De munt is in waarde gekoppeld aan de euro. Ik vind dit tijdens reizen in West Afrika wel erg handig, want steeds geld wisselen is altijd een hoop gedoe.

in sommige delen helaas : ''geen''....

Bijna elk Afrikaans land heeft zijn eigen valuta. Zie bijgevoegde bron

Bronnen:
http://www.wisselkoersen.nl/currency/Curre...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100