Waarom zwaaien mensen naar hun oor als ze iets lekker vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Handgebaren zijn moeilijk te traceren en zeer cultuurgebonden. Een Portugees die zijn oorlel aanraakt, zegt daarmee:"Het gaat goed". De Italiaan die dat doet, zegt dat je een mietje bent ("je zou oorbellen, moeten dragen"). Het wuiven met de open hand wordt door onderzoekers als positief gezien, als het symbolisch naar je toe halen van iets of iemand. Bij het "Yum-yumgebaar"prop je het lekkere eten letterlijk in je mond. Spanjaarden hebben een vergelijkbaar gebaar, waarbij ze hun duim en pink strekken en langs het hoofd bewegen:" Drink iets van me".

Bronnen:
Quest.

Daar is ooit iemand mee begonnen, en iedereen blijft het maar nadoen... reclamejongenswerk dus... Ik wed dat je het anderen gaat leren als je vader/moeder wordt...

Dat is het gebaar voor lekker. Het wordt veel gebruikt door dove mensen of mensen met een communicatiestoornis. Het is een algemeen erkend gebaar dat vrijwel iedereen begrijpt.

Misschien helpt dit:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mensen-eten...

ook hier hetzelfde antwoordt: ooit gezien, leuk gebaar en zelf overgenomen.

Dat lijkt maar zo! Mensen zwaaien in dat geval niet naar hun oor maar naar hun wang! Dat is de plaats waarachter het eten zich bevindt, en waar het eten gekauwd wordt. Tevens bevindt zich achter de wang, de tong met de smaakpapillen. Een oor heeft er dus niets mee te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100