Wat is een Amerikaanse one dollar munt uit 1879 waard?

Ik heb een Amerikaanse munt uit het jaar 1879 gevonden met de opdruk: 'E PLURIBUS UNUM'. Op de achterkant staat de adelaar en op de voorkant het gezicht van The Statue of Liberty.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een Morgan dollar, en uit een lijstje op http://coins.about.com/library/US-coin-values/bl-US0100-Morgan-Dollars-Prices.htm blijkt dat ie $24 of $190 waard is afhankelijk van de mint mark (die zie je op de kant met de adelaar). Het lijkt me namelijk dat deze munt wel in circulatie is geweest, en is dan minder waard. (Met de CC markering en niet in circulatie was deze $5000 waard geweest !)

Hallo. De vorige schrijver was 100% juist met zijn beschrijving van de dollar. Het enige probleem is, dat wat je krijgt voor de dollar niet de catalogus waarde is maar de sloopwaarde ong.17,50. Ik heb zelf diverse dollars aangeboden. De muntenhandel geeft niet meer dan de zilverprijs. Op Ebay heb ik er verkocht( diverse jaartallen en stempels) en de gemiddelde prijs was 30,00 . Je kunt proberen de dollar aan te bieden bij een verzamelaars vereniging, om zo een hogere prijs te ontvangen. De catalogus prijs krijg je echter nooit,zelfs niet de laagste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100