Wat stelt deze afbeelding voor???

Hoop dat de foto duidelijk genoeg is....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze afbeelding zal "Christoffel de Christus drager " moeten voorstellen. Er zijn echter vele verhalen over verschillende personen/heiligen die Christoffel genoemd werden. Christoffel van Chalcedon leefde in de vijfde eeuw. Christoffel van Cynocefalen Een oudere Christoffel, een martelaar, zou in de tijd van de Romeinse keizer Decius (249-251) de begeleider van de apostel Bartholomeüs zijn geweest. Hij was afkomstig uit het land der Cynocefalen. In de middeleeuwen was Christophorus een van de Veertien Noodhelpers. Hij zou bovendien beschermen tegen een 'onvoorziene dood', d.i. overlijden zonder de laatste sacramenten te ontvangen. Sint-Christoffel is de patroonheilige van de reizigers, alle verkeersdeelnemers, timmerlieden, schilders, pelgrims, fruithandelaren, boekbinders, schatgravers, hakebusschutters, hoedenmakers, tuinmannen en kinderen en patroon tegen besmettelijke ziekten, onverwachte dood, de pest, droogte, onweer, hagel, watersnood, vuurrampen, oogziekten, tandpijn en van de bewoners van de stad Roermond,

st.christoffel.beschermheilige van reizigers.op deze afbeelding zou hij het kindje jezus overzetten.(door het water dragen naar de overkant).

het zorgt ervoor dat je veilig weer thuis komt, en dus niet verdwaald enz.

Mij doet de afbeelding direct denken aan Vitalis, met zijn aapje Joli-Cœur. De reizende artiest uit het boek "Alleen op de wereld" van Hector Malot, die de jongen Remi onder zijn hoede neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100