Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Deze afbeelding zal "Christoffel de Christus drager " moeten voorstellen. Er zijn echter vele verhalen over verschillende personen/heiligen die Christoffel genoemd werden.
Christoffel van Chalcedon leefde in de vijfde eeuw.
Christoffel van Cynocefalen
Een oudere Christoffel, een martelaar, zou in de tijd van de Romeinse keizer Decius (249-251) de begeleider van de apostel Bartholomeüs zijn geweest. Hij was afkomstig uit het land der Cynocefalen.
In de middeleeuwen was Christophorus een van de Veertien Noodhelpers. Hij zou bovendien beschermen tegen een 'onvoorziene dood', d.i. overlijden zonder de laatste sacramenten te ontvangen.
Sint-Christoffel is de patroonheilige van de reizigers, alle verkeersdeelnemers, timmerlieden, schilders, pelgrims, fruithandelaren, boekbinders, schatgravers, hakebusschutters, hoedenmakers, tuinmannen en kinderen en patroon tegen besmettelijke ziekten, onverwachte dood, de pest, droogte, onweer, hagel, watersnood, vuurrampen, oogziekten, tandpijn en van de bewoners van de stad Roermond,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

st.christoffel.beschermheilige van reizigers.op deze afbeelding zou hij het kindje jezus overzetten.(door het water dragen naar de overkant).
(Lees meer...)
12 jaar geleden
niko
12 jaar geleden
anton is voor verloren zaken.
niko
12 jaar geleden
ok :>)
het zorgt ervoor dat je veilig weer thuis komt, en dus niet verdwaald enz.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Mij doet de afbeelding direct denken aan Vitalis, met zijn aapje Joli-Cœur. De reizende artiest uit het boek "Alleen op de wereld" van Hector Malot, die de jongen Remi onder zijn hoede neemt.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
Amadea
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding