Kan iemand mij wat meer vertellen over de schilder W Smits. Ik heb namelijk een tekening van hem gezien uit 1947 van de Staatsmijn Emma ?

Ik kan niks over deze man vinden op internet behalve dan dat er 4 schilderijen op marktplaats staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klopt wat je schrijft: over W. Smits zèlf, is niets te vinden op het internet in combinatie met tekeningen of schilderijen. Mogelijk was Smits een amateur-tekenaar, die alleen enige plaatselijke bekendheid heeft gehad, of heeft. Wel vond ik deze site voor je: http://www.limburgsemijnen.nl/Rariteiten/slides/Pentekening%20van%20de%20mijn%20Laura.html Daar zijn veel meer tekeningen van hem te zien. Klik op een ander nummer, onder de tekening, of klik op een van de 5 thumbnails rechts of links. Dit is de hoofdingang van de site. http://www.limburgsemijnen.nl/ Wil je meer weten over W. Smits, dan zou je kunnen overwegen om contact op te nemen met de eigenaar van de site. Dat kan op 2 manieren: de tab bovenin "contact" of "vragen". Ik heb wat rondgesurft daar, en mijn indruk is dat je zeker antwoord krijgt. Succes!

Ik vind wat info over een schilder Wil Smits, wellicht is dat hem. `Wil Smits , geboren op 18 augustus 1941 in Eindhoven, werd op jonge leeftijd geïnspireerd door de Vlaamsche School kunstenaar P. Jacobs en na zijn jeugd door de Hollandse meester Cornelis LeMair.`

Bronnen:
http://www.shopwiki.nl/z.t.-olieverf~schil...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100