Hoe is het eten van de bekendste feestdagen in nederland ontstaan?
Ik doe mijn werkstuk over het eten van feestdagen en ik kan heel moeilijk informatie vinden. Weet iemand hier toevallig een antwoord op? Ik wil o.a weten waarom we pepernoten met sinterklaas, paaseieren bij Pasen en kalkoen bij kerst. Ik zou het heel fijn vinden als iemand hier een antwoord op weet. Alvast bedankt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_dinner Nog interessanter is denk ik deze link : daarin staat dat 'turkey' oorspronkelijk de benaming was voor de parelhoen, die de Engelse kolonisten (pilgrim fathers) meenemen naar America. Niet nodig echter, want ter plekke bleek een even smakelijke, nog grotere vogel aanwezig te zijn : de (wilde) kalkoen die WIJ nu kennen als kalkoen, en eveneens de naam Turkey draagt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kalkoen_%28dier%29
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.