Kunnen kinderen van 12 jaar opgravingen doen?

met opgravingen bedoel ik niet of ze archeoloog kunnen worden, maar gewoon of ze echte (en geen neppe bij een tentoonstelling) opgravingen kunnen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan, iedereen kan een gat in de grond graven en daar iets in vinden.

Een schep lijkt me al voldoende om te beginnen. Al zal je wel toestemming moeten hebben voor het stuk land waar je gaat scheppen. (maar op het strand zal dit geen probleem geven. Iets vinden is zelfs bij archeologen geen garantie. Maar je zal echt niet het 1e kind zijn dat op deze manier iets waardevols of interessants vind. Spaar eventueel voor een metaal detector. Dit apparaat is een handig hulpmiddel om zonder te scheppen al metalen voorwerpen zoals bijvoorbeeld munten te detecteren. Het zware graven is dan wat doelgerichter

Voor bijna alles is er wel een jeugd afdeling, zo ook bij de archeologen. In het overzicht van de activiteiten: Beperkt overzicht veldwerk in het land Veldverkenning: op zoek naar het Romeinse castellum Levefanum in Rijswijk Oefening met metaaldetectors op geoogst graanveld in Cothen Met metaaldetectors zoeken naar metalen vondsten in de Gravenbol bij de Rijn Bouwgrond onderzoeken met metaaldetectors in Wijk bij Duurstede, De Geer Met blote oog, schep en metaaldetectors onderzoek in voormalige Rozentuin in Doorn Oefenen met restauratie van aardewerk- vondsten in het provinciaal archeologie depot in Utrecht en bij de archeologische dienst in Den Bosch.

Bronnen:
http://www.jocas.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100