Wat is het nut van kunst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat het je perceptie kan veranderen

Dat je er een goed gevoel van krijgt.

Kunst schenkt veel mensen plezier, ze bewonderen en waarderen de door de kunstenaar gemaakt werken, of dar nu schilderijen, beelden of gedichten zijn.

Het stimuleert je algemene ontwikkeling. Je word van een bepaalt schilderrij blij of juist niet. Muziek is ook kunst. Gedichten ook, het is de bedoeling dat je gaat ontspannen, of gaat genieten van bepaalde beelden, tekst of muziek. Kunst heeft veel eigenschappen. Het heeft ook deels te maken met geschiedenis

`Kunst`heeft tot doel je geest en zintuigen te prikkelen.

Kunst leidt tot verbreding van je horizon, waarbij ieder een eigen interpretatie heeft. Als jij van mode houdt, dan heeft kunst wellicht toch wel nut voor jou, want mode is ook een vorm van kunst!

Kunst voor mij is dat ik hier mijn verhaal mee kan vertellen zoals andere mensen een liedje schrijven dansen of boksen om hun gevoel kwijt te kunnen zijn er ook mensen die een verhaal kunnen vertellen met een tekening zo kun je bijvoorbeeld met kleur veel zeggen als je een erg donker schilderij maakt dan denken mensen al snel aan dood of verdriet met veel kleur voel je je blij je kan dus je verhaal vertellen amuseren informeren als het ware iets overdragen aan andere. Vroeger werd kunst trouwens ook gebruikt om het dagelijks leven te vertellen omdat mensen toen nog niet konden lezen en schrijven! En wat denk je van reclame maken dat deden ze ook met kunst denk bijvoorbeeld aan affiches. Zonder kunst had je ook geen leuke prints op je tshirts. moet je nagaan een spel met alleen tekst, super saai kunst kom je dagelijks tegen in het leven kunst is een taal van het leven!

kunst heeft niet echt een nut. het is de expressie van wat iemand in zich heeft, een talent, een zin om iets te scheppen. als er al nut is, is dat mensen ervan kunnen genieten, dat het mooi is, maar vermits smaak subjectief is kan je dat ook weer niet veralgemenen. Toch is kunst niet echt onschuldig. Kunst geeft een tijdsgeest weer, de manier om kunst te beoefenen is afhankelijk van de maatschappelijke context. Je kan kunst letterlijk gebruiken om op een al dan niet subtiele manier kritiek te uiten op bepaalde zaken (cfr. de "opera's" van kurt weill en Bertolt Brecht). Dat kunst niet onschuldig is, wordt ook bewezen door het feit dat in verschillende tijdsperiodes een bepaalde soort kunst werd verafgood (zelfs verheven tot een soort "staatskunst") en andere kunst werd verboden. Je ziet dit ook in de kunst van de jaren 60 die een schop gaf tegen alles wat voordien "kunst" werd genoemd. Of in de tegenbewegingen tov de toenmalige academie Francaise, waarbij een groepje kunstenaars los van de strikte normen van de academie een tegenbeweging organiseerden. Vermits ze geweerd werden uit de academievriendelijke galerijen, starten ze met een eigen galerijencircuit bv. Resultaat :net die tegenbeweging heeft onvergankelijke waarde gekregen met enkele grote namen... Het bijzondere met kunst is dat je soms "beroemd" wordt als je goed bent binnen de tijdsgeest, maar soms juist omdat je tegen de tijdsgeest schopt. Al wordt er tegenwoordig m.i. soms teveel geschopt, maar dat is weer een andere discussie. Nog een kleine voetnoot: tegenwoordig is er ook echt "nuttige" kunst, zoals speeltoestellen die eigenlijk kunstwerken zijn (die dus helemaal niet uitzien zoals speeltoestellen, zoals bv. een grote liggende mansfiguur) maar tegelijk bespeelbaar. "bespeelbare kunst" heet dat. En zo zijn er nog wel enkele voorbeelden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100