Beste mensen, hoe zou je een begrip als 'nieuw' kunnen visualiseren? Wat zou een leuk icoontje of object kunnen zijn voor dit begrip?

Toegevoegd na 16 minuten:
Een tijdschrift heeft verzocht een icoontje te maken, bedenken, voor net opgestarte, nieuwe, frisse winkels. De 'groene' blaadjes dus, de groentjes, sproten onder de bestaande winkels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gloeilamp boven iemands hoofd Een krant

Misschien een lampje, dat voor een nieuw idee staat?

Een ster, glans, sprankelend...

Een voorwerp (kan gewoon een rechthoekje o.i.d. zijn) met van die "glimsterretjes" eromheen, zoals in strips en tekenfilms bij b.v. een nieuwe ijskast. Of een grijnzend mannetje met vlinderstrik die 2 handen opzij steekt met gespreide vingers, zoals in reclames of spelshows bij iets wat aangeprezen wordt. Of een baby Of iets futuristisch; een figuurtje in een zilveren outfit o.i.d. Toegevoegd na 14 minuten: Baby kan behalve een mens ook een jong dier of plantje zijn Een ei, eventueel met kuikentje

Misschien een ooievaar?

VUURWERK: van het inluiden van het NIEUWE jaar (en voordeel, ziet er nog vrolijk uit ook) of een net ontkiemd plantje

De letter 'N' is in veel talen de eerste letter van het woord 'nieuw'. New, Neue, Nuevo, Nové, Nye, Nya, Nouvelles, Nýtt, Nua, Nuovo, Novum, Nowy, Novo, Newydd. Dus een 'N' met een mooi gestileerde 'comic-ster' er omheen lijkt me universeel toepasselijk en enigzins herkenbaar. Toegevoegd na 6 minuten: Dit is trouwens weer zo'n uitdagende en creatieve denkvraag die je bijna nergens anders dan op GV zo uitvoerig en vaak bruikbaar beantwoord krijgt. Heerlijke site! Hopelijk krijg je genoeg reacties om niet met een 'blank page' te beginnen! :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100