Hoe wordt in de volksmond griep genoemd?

Spaanse griep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griep, influenza, wordt griep genoemd. Je hebt diverse types griep, zoals de Mexicaanse en de Spaanse enzovoorts, maar die noemen we allemaal griep.

gewoon griep,.....griepje ? ik ben me niet bewust dat we het ook nog anders noemen

heel simpel: "Ik was gewoon een weekje ziekjes enzo, beetje wankel"

Onze vroegere huisarts zei altijd: Griep is griep, of het nou de mexicaanse is of wat dan ook. Het blijft de griep.

Griep is al zo'n vertrouwde uitdrukking. Kleine kinderen zeggen het al. Ik ben ziek, ik heb griep. Het is een verzamelnaam voor een paar dagen flinke koorts en daarna nog een poosje slap. Griep. Meestal in de winter.

Echte griep of influenza is een ziekte die door het influenzavirus wordt veroorzaakt. Dit virus infecteert de luchtwegen. Veel mensen zeggen griep te hebben als ze in de winter of de herfst door een verkoudheid-achtige ziekte met wat koorts worden getroffen, maar hierbij gaat het meestal om een gewoon verkoudheidsvirus. Echte influenza leidt bij de meeste mensen tot aanzienlijke ziekteverschijnselen en een niet te verwaarlozen sterfte, vooral bij ouderen. Influenza dus.

Griep. Mexicaanse, Spaanse, whatever... Griep is griep. Lekker op de bank, kruikje, kopje thee, liefde en aandacht en dan is het zo weer weg!

In de volksmond zeggen veel mensen als ze eens een paar dagen flink verkouden zijn: ik heb de griep. Maar de griep is wel iets anders dan een flinke verkoudheid. En zelfs mensen die echt wel de griep hebben, weten heus niet zomaar wat voor griep. Er zijn er heel veel soorten griep. Maar in de volksmond is het griep. Griep is griep.

griep betekend dat er een virus in het lichaam aanwezig is. wanneer het lichaam deze eruit probeert te werken gaat de lichaams tempratuur omhoog. de wel bekende koorts, die enkele dagen kan aanhouden. De spaanse griep was een pandemie uit 1918 - 1919 die in spanje is begonnen en over de gehele wereld veel levens heeft geeist. Influenza is gewoon het spaanse woord voor griep en heeft verder weinig toe te voegen aan griep. Mensen spreken bij verkoudheid al vaak over een griepje toch is een keer de griep hebben toch anders. en zijn het vaak verschrikkelijke dagen van koorts en alles wat erbij hoort.

Om dit te lezen en te begrijpen moet je wel uit Brabant komen. Bij ons thuis was bij een griepje de volgende kreet van toepassing: Kaaw, ziejk, spauw, Twéje vuujt op 'n plenkske En unneh kôje kop. Ongeveer vertaald in het A.B.N. is dat: Koud, ziek, overgeven, Twee voeten op een stoof En hoofdpijn.

griep

Griep IS de populaire uitdrukking voor influenza. De ziekte krijgt alleen een bijnaam als bij een nieuwe mutatie van het virus een pandemie ontstaat, wat wil zeggen dat er wereldwijd heel veel mensen ziek worden. Dat was het geval bij de Spaanse (1918), de Aziatische (1957) en de Hongkong griep (1968). De Mexicaanse is wat mij betreft een buitenbeentje omdat er wel een pandemie verwacht werd maar die is tot nu toe uitgebleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100