Wat is Victoriaans? En wanneer is iets Victoriaans?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens de regeringsperiode van queen Victoria, bloeide de welvaart in Groot Brittanië. De Engelse kolonieën breidden uit en ze regeerde zowat over de halve wereld. Veel burgers hadden het dus heel goed, vooral als ze uit welgestelde familie's kwamen en/of met de industrie die toen echt op gang kwam. De Victoriaanse stijl kenmerkt zich dus in zware versieringen en snijwerk; meubelbekleding met diepe knopen; massaproductie, nieuwe materialen, overdreven ornamenten. Victoriaanse huizen zijn (vooral in de U.S.A.) pompeus, met veelal dakkapellen enfin, het leken wel paleizen. De mensen hadden toen geld en iedereen moest dat kunnen zien! Queen Victoria zelf was een preutse vrouw en daarom werd de mode ook zo als zij het wilde en zelf uitdroeg; hooggesloten, maar wel rijk geornamenteerd. De Great Exhibition in London ( 1851) en latere internationale tentoonstellingen, bevorderden de interesse in de historische stijlen die in heel Europa en Noord Amerika met name modieus werden. Een tot welstand komende burgerij en de toenemende rijkdom van de middenstand bevorderden de consumptie en de vraag naar goedkopere massaproducten.

dat is uit de tiid van de koningin Victoria.. eind 1800 begin 1900... alles uit die tijd is victoriaans... Toegevoegd na 2 minuten: Victoriaanse tijdperk Periode in de Engelse geschiedenis Het Victoriaanse tijdperk is de periode in de Engelse geschiedenis waarin koningin Victoria de troon bezette. Koningin Victoria regeerde van 1837 tot 1901 over Engeland. Grote bloei en welvaart Tijdens haar regering brak in Engeland een periode van grote bloei en welvaart aan. Hierbij speelde, naast economische factoren, het moreel besef een grote rol. Men bedacht allerlei regels, waarin werd bepaald wat wel kon en niet mocht. Iedereen diende een deugdzaam leven te leiden en moest hard werken. Deze deugdzaamheid werd door koningin Victoria aangemoedigd, omdat zij vond dat hierdoor het verval van de geest voorkomen kon worden...

Bronnen:
http://www.absolutefacts.nl/geschiedenis/d...

Victoriaans is uit de tijd van koningin Victoria (Engeland) die het lang uithield op de troon: 1837 - 1901. Het kan slaan op de architectuur, maar meestal gaat het om opvattingen. Het is bijna een synoniem van preuts geworden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Victoriaans_tijdperk

Het Victoriaans tijdperk omvat de regeringsperiode van de Engelse koningin Victoria (1837 tot 1901) en voor een groot aantal voorwerpen, stijlen, modes, zeden en opvattingen die in die tijd vooral in Groot-Brittannië gangbaar waren. De welvaart en zelfvoldaanheid van het burgerdom zijn weerspiegeld in de Victoriaanse stijl.

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100