heeft het een naam als je niet mee wilt doen aan de mode?

als je juist niets van de tv reclames koopt.
als je tegen alles bent wat de bedrijven jou aan willen smeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

alternatief

Ik zou zeggen: excentriek

Eigengereid.

Foute kleding.

Volwassen? Zelfdenkend?

geen meeloper geen 13 in een dozijn geen eenheidsworst

Onafhankelijk

Tegen de draad in.

Conservatief.

Antifat

Ha, die PrutsEinstein; Iemand die zich niet door reclame, mode of trends laat beïnvloeden kun je nuchter noemen. Of sober. Of anti-modieus. Een begrip dat zo iemand duidelijk typeert is er niet.

Eígenzinnig. Want : je maakt het zelf wel uit wat /leuk is/ je goed staat/ bij je past/ bepaalt hoe je eruit wilt zien.

Non-conformist

Bewust of verstandig. Je gebruik je verstand om bewust voor jezelf te beslissen

Einzelganger: De Individualist, iemand die zijn eigen weg gaat

Bronnen:
(van Dale)

Een original. Ten minste: zo zou een trendwatcher je noemen. (En als die jouw stijl overneemt dan volgen de trendvolgers en kan je weer helemaal overnieuw beginnen origineel te zijn.)

Eigen smaak!

Verstandig ! .....immers een goed product behoeft géén reclame , het verkoopt zichzelf . Dus één woord "verstandig " , je laat je tenminste niet leiden naar de dingen die alle media zou willen waar we in meutes achteraan lopen

Beestje zei het al: een non-conformist. Dat is de benaming die het beste past in dit verband. Een non-conformist heeft geen behoefte zich aan te passen aan welke mode of trend dan ook. Hij / zij voelt zich het best bij het kiezen voor een leef- en kleedstijl die helemaal overeen komt met de eigen smaak , levensovertuiging en/of praktische overwegingen. Veel van de hier genoemde etiketten vallen hier min of meer onder, maar een dwarsligger niet. Die ligt dwars om dwars te liggen en laat zich dus in wezen bepalen door de ander. (Dus: als de mode zwart voorschrijft en de dwarsligger vervolgens wit gaat dragen, is het uiteindelijk toch de ander die ervoor heeft gezorgd dat..enz.) Navrant genoeg kan een non-conformist zich soms geheel naar de heersende mode kleden. Maar dan deed hij dat al zo, voor het in de mode kwam. De non-conformist die levenslang uitsluitend zwart draagt, zal dit niet veranderen op het moment dat zwart in de mode komt. Het interesseert hem totaal niet wat in de mode is en hij zal hooguit wat extra spullen aanschaffen tijdens de uitverkoop, om weer een tijdje vooruit te kunnen.

Authentiek?

Dat heet volgens mij authentiek zijn, je niet laten meeslepen mee te doen aan allerlei onzinnige zaken die niets toevoegen aan dat wat je werkelijk bent !

Jezelf Als je alleen koopt wat je zelf wil, en niet wat je aangesmeerd word. dan ben je gewoon jezelf. en daar is niks mis mee.

Eigenzinnig. No-nonsenseur(euze) ;)

controversieel; mode is de richting die iedereen ingaat, jij gaat er tegen in.

Modegevoelloos, niet met de mode meegaand,

Trendsetter

een winner die zijn weerga niet kent

Een consuminderaar. Een back-to-basic type. Een laat-je-niet-gek-maken type. Een sterke persoonlijkheid. Een onafhankelijk iemand.

eigenwaarde

Zelfstandigheid.

Anti-media

onmodieus

Dan heb je karakter.

Eigen smaak

zelfdenkend

mode-proof mode-bestendig

Anti-kudde-schaap en bovenal jezelf.

Alternatief lijkt me het beste woord. Aan de ene kant zeg ik dat je niemand in hokjes kan plaatsen, maar aan de andere kant, als je niet meegaat met de mode... en je wil er een woord voor, wat doe je dan? (Heeft niet met de vraag te maken, maargoed.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100