In welke landen spreken ze duits?

Weet jij het antwoord?

/2500

Duitsland Zwitserland Oostenrijk Luxemburg Sommige delen van België en Frankrijk

Duits spreken ze in Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Liechtenstein, Luxemburg. Ook in delen van Denemarken, Italië en de Verenigde Staten word er Duits gesproken. Toch altijd veel meer landen/gebieden als dat er gedacht word.

Het Duits is de enige officiële taal van het land: Duitsland Liechtenstein Het Duits is de meerderheidstaal, en deelt officiële status met andere talen: Oostenrijk (plaatselijk ook Hongaars, Sloveens en Kroatisch) Luxemburg (naast Frans en Luxemburgs) Zwitserland (naast het Frans, het Italiaans en Rumantsch) Het Duits is een minderheidstaal met officiële status: België (naast het Frans en het Nederlands) Duitstalig heeft officiële status slechts voor een deel van het land/het grondgebied: Denemarken Trentino-Alto Adige/Südtirol in Italië Duitstalig wordt erkend als een minderheidstaal: Tsjechische Republiek Hongarije (Donau Swabians) Roemenië (Transsylvanië en Banat Swabians)

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België (Oostkantons), Luxemburg, Frankrijk (Elzas), Liechtenstein, Italië (Zuid-Tirol), Denemarken (Zuid-Jutland), verspreide gemeenschappen in Oost-Europa, emigranten in Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Namibië.

Mis nog zuid Afrika daar is het naast het Boers en engels een veel gesproken taal.

in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Duits de officiële taal in 28 andere landen wordt ook Duits gesproken hoewel het daar niet de officiële taal is

Bronnen:
http://www.duitsetaal.com/nlgerman/facts.asp

Ha, die Holie; In Brazilië en Paraguay zijn ook nog een paar Duitschtalige enclaves....

Naast bovenstaande landen kan ik er nog Namibie (vooral in de buurt van Swakopmund, een oude Duitse enclave) en een klein stukje Argentinië aan toevoegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100