Wat is een pocket ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klein boek met slappe kaft

Ha, die Nienke2; Een zak in een kledingstuk. Of een klein formaat boek.

Een klein boek met slappe kaft of vanuit het engels vertaald een zak.

Ik ken een pocket alleen als een boek, dat in een klein formaat met zachte kaft wordt uitgebracht en dus ook goedkoop is.

Pocket als in boek of als in tandheelkunde? Mocht je het laatste bedoelen, dan gaat het om de ruimte tussen kies/tand en tandvlees. Zie bron voor een korte maar duidelijke uitleg.

Bronnen:
http://www.tandartswesterveld.nl/hulppocket.htm

'Pocket' betekent 'zak' en een pocket is dan ook een boek op zakformaat, handig overal mee naar toe te nemen.

Een pocket is het gat aan de zijkant of in de hoek van een snookertafel, waar de ballen in moeten vallen. Er zijn er zes.

pocket I zelfstandig naamwoord zak° figuurlijk klein, beperkt, geïsoleerd gebied o militair (gevechts)haard be 5 pound in pocket 5 pond rijk zijn 5 pond gewonnen of verdiend hebben she has him in her pocket zij kan met hem doen wat zij wil line one's pockets zijn zakken vullen put one's dignity & in one's pocket ... opzij zetten you will have to put your hand in your pocket je zult in de zak moeten tasten be out of pocket erop toeleggen, erbij inschieten be 5 pound out of pocket 5 pond verloren hebben II bijvoeglijk naamwoord in zakformaat, zak-, miniatuur- III overgankelijk werkwoord in de zak steken kapen biljart stoppen [bal] figuurlijk slikken [belediging] opzij zetten [zijn trots]

Een pocket is een onderdeel van een pocketveringmatras, een koker (de pocket) waarin een veer zit die het matras veerkracht geeft.

Een handzaam boekje,dat je in je zak kunt steken en tevens het engelse woord voor(broek)zak.

pocket Uitspraak: ˈpɔkət pockets Zelfst. Naamw. = goedkoop uitgegeven boek in een betrekkelijk klein formaat. Synoniem: pocketboek Gevonden op http://www.woorden.org/woord/pocket pocket abnormale opening tussen een tand en het omringende tandvlees Gevonden op http://zoeken.dokterdokter.nl/woord/pock pocket Een netwerk van vezels zorgt ervoor dat het tandvlees mooi aansluit rondom de tand heen .Hoe strak dit ook aansluit, er zit toch altijd een smalle spleet tussen het tandvlees en de tand. Deze spleet wordt de pocket genoemd en is in een normale gezonde situatie ondiep (minder dan 4mm). Gevonden op http://users.skynet.be/willemsens/tandar pocket 1) Boekformaat 2) Boekje 3) Boekwerk 4) Goedkoop boekje 5) Pocketboek 6) Verschijningsvorm van een boek Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor Pocket (uitgeverij) `Pocket` is een Franse literaire collectie en uitgeverij. De collectie werd opgericht in 1962 als Presses Pocket als de pocketreeks van Presses de la Cité. In de Pocketreeks konden werken van andere uitgevers in de groep, zoals Plon en Éditions Julliard, worden gepubliceerd. Pocket werd de tweede speler in de sector van p Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pocket

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/pocket

Ik weet niet of je een flauw antwoord zocht aangezien de definitie van pocket overal te googelen is?: Een pocket is een raket op zakformaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100