Wat is de correcte vertaling van deze zin naar het Nederlands?

The particular encryption or hashing algorithm used by....

gaat specifiek om het woordje hashing

bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het specifieke versleutelings- of hash-transformatie-algoritme, gebruikt door… Hashing is het uit een hoeveelheid data berekenen van een voor die data specifieke hash-code die o.a. gebruikt kan worden om de authenticiteit van de data te 'garanderen'. Toegevoegd na 3 minuten: Hashing wordt o.a. ook door programmeurs gebruikt om de versleuteling te versterken. Toegevoegd na 6 uur: Als volgt: Een hashing algoritme berekent van een hoeveelheid data (die uiteindelijk gewoon uit getallen bestaat) een getal, meestal een integer. Bij een volgende gelegenheid kan dan van data met hetzelfde algoritme opnieuw de hashcode worden uitgerekend. Als dat hetzelfde is als de eerste keer, is de kans (zeer) groot dat het om dezelfde data gaat.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hash_function

The particular encryption or hashing algorithm used by Toegevoegd na 15 seconden: De bijzondere encryptie of hashing-algoritme gebruikt door

Bronnen:
http://translate.google.nl/?hl=nl&tab=wT#e...

Dit versleutelings algorythme gebruikt door...

Dit specifieke versleutelings- of indelings-algoritme, gebruikt door... 'To hash' is indelen in categorieën. B.v. de 'hashtag' in Twitter maakt groepen tweets herkenbaar als horende bij één onderwerp. Je zou het ook nog een 'groeperingalgoritme' kunnen noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100