Ik ben een meisje van 15, en kom uit maleisie en spreek slecht nederlands, hoe kan ik verbeteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt op het ROC een speciaal programma volgen voor leerlingen die nog niet goed Nederlands spreken. Informeer bij een ROC bij jouw in de buurt. Toegevoegd na 52 seconden: Verder kun je veel Nederlandse boeken lezen, naar Nederlandse t.v. kijken en veel met andere Nederlandse kinderen omgaan. Als je dat doet spreek je binnen een jaar prima Nederlands.

Buiten het volgen van een cursus zoals al geantwoord, is het veel omgaan met nederlandse leeftijdgenoten een heel goede manier om de taal te leren. Zij leren je het beste van allen de uitspraak zoals het 'normaal' gebruikt wordt, en niet zoals het 'zou moeten'.

het is denk ik goed om thuis te oefenen, dus met je hele familie nederlands te praten. het is misschien ook handig om naar iets in het openbaar te gaan doen, je hoort daar veel mensen nederlands praten. probeer nederlandse boeken te lezen, het makkelijkste is beginnen bij kinderboekjes met plaatjes (kan je lenen bij de bibliotheek) nederlandse tv programma's kijken is ook handig, dat kan van dora (een kinderserie) tot GTST (soap). en natuurlijk zijn cursussen heel belangrijk en handig. owjaa radio luisteren en nederlandse muziek (zo fout). dus de ideetjes, - thuis proberen nederlands te praten. - in openbare ruimtes. - nederlandse boeken lezen (makkelijk:kinderboekjes met plaatjes) - nederlandse tv programma's - cursussen - naar radio luisteren hopelijk heb je er wat aan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100