Bij welke zin zijn de hoofdletters goed? (zie toelichting)

'meneer de Jager' of 'meneer De Jager'

Toegevoegd na 51 minuten:
De zin was: ''s Morgens belde meneer De Jager/de Jarger op naar het Amstelhotel'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

meneer De Jager Toegevoegd na 2 minuten: In Nederlandse namen krijgen tussenvoegsels als van, de en der geen hoofdletter als er een ander deel van de naam (de voornaam, voorletters, naam van de partner etc.) voor staat. Ook na een adellijke titel krijgt het tussenvoegsel geen hoofdletter. Als er geen voorletter, voornaam, achternaam of een ander tussenvoegsel voor staat, krijgt het tussenvoegsel een hoofdletter. De verkorte vormen 't en d' worden altijd als kleine letter geschreven.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/h...

Als meneer de Jager de complete zin is, dan alsvolgt: Meneer de jager. Je begint een zin met een hoofdletter, het tussenvoegsel "de" heeft geen hoofdletter, en dan de eigenlijke achternaam weer wel met een hoofdletter. Toegevoegd na 1 uur: Ik zie nu pas dat ik het zelf verkeerd deed. Jager als naam moet altijd met een hoofdletter. In jouw zin wordt het dua : meneer de Jager.

Het is meneer De Jager. Als er voorletters bij zouden staan moet het woord "de" met een kleine letter d. Dus bijv. meneer F.J.H. de Jager.

In België is het steeds met hoofdletter, dus mijnheer De Jager, omdat de naam De Jager is en niet Jager. In België kennen we het niet dat de voorletters van de voornamen vooraan staan. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100