Is het hersens of hersenen? Wanneer gebruik je welke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het enige verschil is dat het gebruik van het woord 'hersenen' iets formerer is dan 'hersens' In beide volgende zinnen kun je de beide woorden moeilijk verwisselen (terwijl ze feitelijk toch hetzelfde zijn): 1. Hoe haal je het in je hersens. 2. De hersenen van de mens bestaan uit diverse onderdelen.

Van Dale zegt: Je hebt gezocht op het woord: hersens.  her·se·nen, her·sens de; mv 1 zenuwmassa die het bovendeel vh hoofd vult 2 schedel: iem de hersens inslaan 3 (inform) hoofd, verstand: ze heeft een goed stel hersens Daaruit zou je kunnen concluderen dan hersens informeel gebruikt kan worden voor intelligentie en voor je schedel. En dat de hersenmassa in je hoofd, je hersenen zijn.

Het kan allebei: her·se·nen, her·sens de; mv 1 zenuwmassa die het bovendeel vh hoofd vult 2 schedel: iem de hersens inslaan 3 (inform) hoofd, verstand: ze heeft een goed stel hersens

Bronnen:
van dale

Kan beide, net als appel- appelen Toegevoegd na 24 seconden: appel moet zijn appels

Bijvoorbeeld: Iemand zegt tegen een persoon gebruik je hersens eens ! Als je het over (meervoud) mensen hebt is het de hersenen van mensen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100