Hoe heten personen ook alweer die zich voor hun gevoelens afsluiten?

Er is zo'n woord voor personen die hun leven niet laten leiden door gevoelens. Hoe heten dezen ook alweer?

Weet jij het antwoord?

/2500

einzelgängers :P... World of Warcraft nerds.... ownee die sluiten zich af voor al het andere.

Ik weet niet beter als de omschrijving "Rationele mensen".

Bedoel je misschien een psychopaat? Dat is iemand zich niet emotioneel betrokken voelt. Het woord psychopaat klinkt alleen zo heftig. Je kan het ook een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis noemen.

Die mensen zijn stoïcijns, onbewogen.

Ha, die DD; Rationaliteit heeft niets te maken met onderdrukken van emoties en gevoelens, maar is een neiging om zoveel mogelijk zken logisch te willen verklaren in plaats van op het gevoel af te gaan. Dat is wat anders dan deze te onderdrukken of zelfs te ontkennen. Mensen die gevoelens onderdrukken worden ook wel apathisch genoemd. Toegevoegd na 5 minuten: Apathie betekent zoveel als geen gevoel. Zoals empathie medeleven, antipathie afkeer en sympathie genegenheid betekent.

introvert/in zich zelf gekeerd

Je bedoelt: onverstoorbaar, gelijkmoedig, onaandoenlijk? Vrij van alle hartstochten? 1) Berustend 2) Gelaten 3) Gelijkmoedig 4) Met gelatenheid 5) Onverschillig 6) Onverstoorbaar 7) Stoïcijns

zombies. Toegevoegd na 4 minuten: Politici

naïef. Toegevoegd na 45 seconden: Mijn tweede optie: Een realist

Rationeel Het tegenovergestelde van emotie is ratio. Emotie is gevoel en ratio is rede, verstand. Dus als mensen een besluit nemen op basis van rede en hun gevoel hierin niet laten meespelen, noemt men dat een rationeel besluit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100