Wat is de betekenis van 'vergroving' ?

Toegevoegd na 5 minuten:
Het staat niet in de van Dale..
Vond ik een beetje raar..

Weet jij het antwoord?

/2500

grover worden...(oftewel: meer grof) dus je minder zorgvuldig en genuanceerd uitdrukken, en minder/geen rekening houden met de gevoelens van de ontvanger van jouw uitgezonden boodschap. meer als een soort menselijke stoomwals over een ander heenwalsen. je grof uitdrukken : een meisje wordt een kip, iets wat niet fijn is wordt kut, het weer is niet slecht maar shit, enz enz. helaas een toenemend verschijnsel, en het steekt aan : als je het maar vaak genoeg hoort, ga je het 'gewoon' vinden om je hoofdzakelijk dmv. krachttermen uit te drukken, en je ongenoegen op verbaal agressieve wijze te uiten.

Het woord vergroving bestaat officieel niet. Heeft dus ook geen officiële betekenis.

Grof worden. Groffer dan voorheen. Grof is fors, ruw, onbeschaafd. [Ook wel: buitengewoon groot of veel, in de zin van grof geld verdienen. ] Het grove taalgebruik is nog grover taalgebruik geworden. Dus heeft iemand de term "vergroving" bedacht. Zal over een poosje wel in de Van Dale komen.

Dit klopt, maar het hele werkwoord 'vergroven' staat er wel in. Vergroven betekent: grof of grover maken of worden. Vergroving is het grover (minder verfijnd) worden.

Bronnen:
van Dale - Groot woordenboek der Nederlandse taal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100