Wat is het tegenovergestelde van een afkorting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een acrostichon ? Daarbij wordt van elke letter van een woord een nieuw woord (of zelfs heel couplet van een lied of gedicht) gemaakt. Voorbeeld van een Acrostichon is het Wilhelmus (waarvan Willem van Nassov dan weer de 'afkorting' is).

Vol uit?

Een een vergroot woordje?? Een afkorting staat ervoor dat je een woordje afkort. Dus waarscheinlijk is de tegenstelling dat je het woordje groter maakt. Maarja, dat klinkt misschien wel leuk, maar een woord daarvoor bestaat nog helemaal niet. Dus ik zou denken dat er wel een tegenovergestelde voor is, maar dat daar geen woord voor is.

Een preek van twee uur.

Toevoeging of uitgebreid denk ik.

Uitbreiding.

verlenging

letterlijk gezien is het een bijvollepond/. bij is het tegen over gestelde van af en volle pond is het tegen over gestelde van korting. maar in principe is er geen echt tegen over gesteld woord voor een afkorting.

Verlenging? Vergroting? Vergrootwoord? Lange vorm? Uitbreiding? Onafgekorte versie van? Voluit geschreven versie van? Ik heb me rot gezocht, want ik wilde echt deze vraag kunnen beantwoorden, maar ik kan echt geen antoniem voor afkorting vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100