Als de spoorbomen zijn gesloten, sta ik er dan voor of juist erachter...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je wil blijven leven,sta je ervoor.

Voor jezelf voor de spoorbomen (Ik sta voor de bomen te wachten). Aan de andere kant sta je er achter (Hij staat achter de bomen te wachten)

hangt er van af of je er bent...

Vanuit het oogpunt van de machinist sta je _altijd_ achter de spoorbomen te wachten.

Je staat VOOR de trein te wachten tot die langs rijdt. Dus eigenlijk sta je ervoor.

Als ik in de trein zit en jij moet daarvoor wachten sta jij voor mij achter de spoorboom. Maar als ik samen met jou daar wacht staan we voor de spoorboom. Vreemd?!

Je gebruikt de term 'voor', wanneer je er zelf passief onder blijft: Zo zit je bv voor de televisie of voor het raam. De term 'achter' gebruik je wanneer je zelf actief met iets bezig bent: Zo zit je bv achter de pc, achter het stuur en achter de ramen ;-) Kortom: Jij staat voor de spoorbomen, want je staat daar passief.

Moet je er nog door dan sta je er vóór. Zo is het ook met de deur. Iemand die nog buiten staat staat vóór de deur. Degeen die open doet staat er achter. In overdrachtelijke zin bedoeld kan beide tegelijk. Zo kan je er voor stemmen omdat je er achter staat.

Vanuit het oogpunt van machinist & passagiers sta je er achter. Vanuit je eigen standpunt er voor.

Als je maar niet tussen de spoorbomen staat... is namelijk erg ongezond.

Achter. Zie het als wegblokkade, de spoorboom staat voor je en jij staat daarachter,achter jou staat weer een auto. Net als een file, sta jij als 2e auto dan sta je dus achter de 1e auto (of wegblokkade).

Je staat voor de spoorbomen. Erachter rijdt de trein namelijk. Voor de mensen aan de overkant...zal jij achter de spoorbomen staan...dan is het weer andersom.

Je staat voor de spoorbomen te wachten en erachter komt de trein als een razende roelant langs. Vanuit de trein gezien sta je achter de spoorbomen en de trein rijdt langs tussen de spoorbomen door. En voor de goede orde ..... Als de spoorbomen omhoog zijn gegaan is de weg vrij en kun je oversteken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100