Hoe maak ik een a met een streepje erbovenop?

Ik probeer Hindi te leren en daarbij heb je een streepje op verschillende letters nodig maar weet iemand hoe je die typt?

Weet jij het antwoord?

/2500

é á ú è à ù ë ä ü Eerst het tekentje dat boven de letter moet komen typen en dan de letter Toegevoegd na 4 minuten: Werkt zo bij de letters: a,e,i o,u en y Toegevoegd na 11 minuten: ook bij: Ç ç eerst het tekentje en dan de letter Toegevoegd na 22 minuten: Er is ook een nog een methode Alt-codes, die is iets omslachtiger maar dan kun je veel variaties gebruiken. www.hoejetypt.nl/uitleg.phphttp://www.hoejetypt.nl/uitleg.php http://www.hoejetypt.nl/letter/Kleine%20letter%20u%20met%20umlaut Die moet je wel controleren, niet alle codes komen altijd overeen, ook nog afhankelijk of je Windows of MAc gebruikt.

à á ä ï ö ó ò é è ë á à ä ü Helemaal links naast 1 2 3 staat ` voor à Rechts naast enter staat ' voor á en daarboven hoofdletter " voor ä Toegevoegd na 1 minuut: Eerst het teken tikken en gelijk daar achteraan de letter, dus geen spatie. Toegevoegd na 1 uur: Bovenstaande is voor windows. Zie bron voor altcodes Ook bron speciale tekens voor mac

Bronnen:
http://www.tuxx.nl/sneltoetsen/speciale_te...
https://www.vreemdetekens.nl/altcodes

Ik neem aan dat je niet de gewone accenten bedoelt, maar de zgn. macron. Deze kun je typen met een alt-code. De ā (a met macron) typ je bijvoorbeeld met ALT-0257. Niet alle programma's ondersteunen deze tekens, dus het kan gebeuren dat het niet goed weergegeven wordt.

Bronnen:
http://sites.psu.edu/symbolcodes/languages...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Macron_(diakriet)

Het is afhankelijk van je computerprogramma en/of besturingssysteem. Op een mac werkt het zo: Je maakt de è door [alt+ `] en daarna de [e]. De ` zit links van de z. Dus eerst de [alt] indrukken, dan de [`] indrukken, dan beide loslaten en daarna de [e] typen. é : [alt+e] en daarna [e] ë : [alt+u] en daarna [e] ü : [alt+u] en daarna [u] ï : [alt+u] en daarna [i] ê: [alt+i] en daarna [e] á : [alt+e] en daarna [a] å : [alt+a] en daarna [a] ç : [alt+c] ø : [alt+o]

typ in zoekvak , speciale tekens , kies , selecteer , klik kopieer en plakt in uw tekst .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100