Waarom noemen we gordijnen open als ze dichtgevouwen zijn?

Hallo, ik vraag mij dit al een tijdje af, een gordijn is gebruikelijk gezien het grootste gedeelte van de dag zo opgesteld dat wij als mensen het raam zoveel mogelijk van het raam kunnen zien, toch noemen wij deze stand van de gordijnen 'open', vraagt iemand of je de gordijnen open wilt doen, dan bedoelt diegene dat je de gordijnen weer in elkaar vouwt en het raam zoveel mogelijk openstelt zodat je van de zon kan genieten. Dit is de omgekeerde wereld aangezien je juist de gordijnen weer opvouwt, je pakt ze weer in, je sluit ze juist, immers gebruik je ze ook nu niet. Dus doe je ze dicht. Zeggen we dit dan allemaal fout? Want als we gordijnen juist ' openvouwen' , dan sluiten we het raam, toch noemen we dit de gordijnen sluiten .. Dat is gek en ik vroeg mij af of hier een logisch antwoord op was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de gordijnen open doen, openen we de blik op de buitenwereld, of op ons interieur. Met het sluiten van de gordijnen zonderen we ons af van de buitenwereld. Dus je kijkt niet naar de toestand van de gordijnen maar op het resultaat van die toestand

Meestal zijn het twee gordijnen die tegen elkaar aan sluiten als ze dicht gesloten zijn. Het zijn dan gesloten gordijnen. Haal je ze van elkaar af dan verbreek je de sluiting als het ware en open je ze weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100