ik wil graag geneeskunde studeren. ik ga nu naar vwo 5 en moet frans of duits kiezen in mijn vakkenpakket, wat is verstandiger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Frans is verstandiger, omdat veel Franse woorden van het Latijn afstammen. En de medische terminologie is ook voor het merendeel uit het Latijn afkomstig. Ik merk echt dat ik van sommige woorden begrijp wat ze betekenen, doordat ik Frans in mijn vakkenpakket had.

Dat Frans meer op Latijn lijkt dan duits is indrdaad zo, maar zo belangrijk is dat echt niet meer. Waar je m.i. beter naar kan kijken is welk vak je het beste zal gaan doen. Om geneeskunde te doen heb je goede cijfers nodig, aangezien extra vakken ook mee worden genomen in de weging, kan je beste kiezen voor het vak waar je het beste in bent, dat verhoogt je kans op een hoger gemiddelde.

Doe wat je het leukste of makkelijkste vindt, beiden hebben geen speciaal nut voor de studie. Momenteel is er een tekort aan huisartsen in Duitsland en dat zal voorlopig zo blijven. Als je graag daar wilt gaan werken, kies dan Duits. Werk je liever in Frankrijk, kies Frans. Anders maakt zoals gezegd niet echt uit voor geneeskunde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100