Wat is het verschil tussen genoeg en voldoende?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is precies hetzelfde. Al staat het wel gek als je zegt dat je vandaag een genoeg voor je proefwerk hebt gehaald...

Als je aan tafel zit, en men vraagt lust je nog iets? Dan antwoord je met "dank, het was voldoende" en niet ik heb genoeg. Het bovenstaande antwoord van Antwoordman is ook uitstekend, maar alleen van andere strekking.

Voorbeeldje: iemand vraagt je of je wat wilt drinken en jij zegt "Graag, een half glas cola". Nu wordt het glas driekwart vol gedaan en vraagt de gastvrouw"genoeg zo"? Nou zeg jij dan, dat is voldoende hoor. Een half glas was genoeg, dus meer is dan voldoende.

Ze betekenen het zelfde alleen de toepassing is verschillend, Als je er maar genoeg over na denkt, moet het voldoende zijn het te begrijpen.

Meestal betekenen ze hetzelfde, maar bij cijfers op het rapport moet je het toch anders zien. Een voldoende is een cijfer zo rond de 6 à 7. Dit kan ver overtroffen worden door een Goed of een Zeer Goed. Met andere woorden: het is voldoende, maar kan beter. Bij genoeg kan het eigenlijk niet beter of meer: dan heb je echt genoeg gehad en kan dit niet meer overtroffen worden.

Volgens mij is het niet exact hetzelfde. Genoeg kan een grens aangeven. Dus dit is genoeg voor mij. Voldoende is goed genoeg. Dus het kan meer of beter, maar dit is ook oke.

Het verschil tussen genoeg en voldoende is gelijk aan 1 - 0,9*.

Ik zie geen verschil tussen voldoende en genoeg. De context waarin het gebruikt wordt kan anders zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100