Luxere auto's hebben vaak stoelverwarming. Vinden jullie het woord stoelverwarming eufemistisch gebruikt?

Wat je wil, is dat je lichaam wordt verwarmd, dus wat mij betreft zou kontverwarming een duidelijker term zijn. Nu dekt dat woord niet helemaal de lading en mensen kunnen het woord kont aanstootgevend vinden, maar is deze term niet veel duidelijker en zou het mensen niet Wat je wil, is dat je lichaam wordt verwarmd, dus wat mij betreft zou kontverwarming een duidelijker term zijn. Nu dekt dat woord niet helemaal de lading en mensen kunnen het woord kont aanstootgevend vinden, maar is deze term niet veel duidelijker en zou het mensen niet veel meer aanspreken, omdat je direct de voordelen ziet?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eufemisme

Toegevoegd na 19 minuten:
De browser heeft de tekst een beetje door elkaar gehusseld. Ik denk bij het woord kontverwarming direct: ja, lekker, dat wil ik! Kennelijk sta ik daar alleen in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het woord 'kontverwarming' kun je aan zoveel dingen denken: een kledingstuk, een kussen, de schoot van je vriend. 'Stoelverwarming' spreekt voor zich, net als 'open haard verwarming' of 'vloerverwarming'. Duidelijkheid ten top.

Maar wordt niet in eerste instantie de stoel verwarmt. En is de verwarmde kont dan niet een direct gevolg is van de verwarmde stoel?

Jouw kont zit op een vreemde plaats. Veel auto's hebben ook verwarming in de rugleuning.

In de taal wordt in dit geval het onderwerp benoemd dat direct verwarmd wordt. Niet het onderwerp dat indirect verwarmd wordt: zo is het ook vloerverwarming. Wat dat dan oplevert is weer iets anders.

Je auto heeft pas "kontverwarming" als je hem a) gekocht hebt en b) als je er in gaat zitten. Tot zo lang verwarmt hij alleen de stoel. Das logisch! Als ik de auto zou kopen zou ik het trouwens weer anders noemen. Verwarrend allemaal. Nee, ik blijf bij stoelverwarming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100