"De toon maakt de muziek" wat betekent dat?

Soms lees je dat wel eens "De toon maakt de muziek". Wat betekent dat eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De toon maakt de muziek oftewel C'est le ton qui fait la musique, wordt meestal gezegd bij het plaatsen van min of meer belangrijke onderwerpen. Als je iemand bijvoorbeeld een vervelende mededeling moet doen kun je dit ongeïnteresseerd doen, maar je kunt ook laten merken dat je het heel erg vervelend vindt dat jij de boodschapper bent en laten merken dat je meeleeft. De mededeling blijft dan net zo vervelend, maar komt veel minder hard aan. Op zo'n moment is het dus echt de toon die de muziek maakt, oftewel de manier waarop je de boodschap/mededeling brengt.

Hoe je iets zegt... Toegevoegd na 5 minuten: Zie ook link

Bronnen:
http://www.lichaamstaal.com/toon.html

Het is de toon die de muziek maakt. Het gaat om de manier waarop iets gezegd wordt. Uit het Frans: "C'est le ton qui fait la musique" In het Duits: "Der Ton macht die Musik."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Ned...

Je kan iets vanuit je hart zeggen met een emotie,maar je kan ook iets zeggen uit een gewoonte ,en stel dat je het niet meent. Dan liever uit een emotie ,de toon maakt de muziek.

Het is de manier waarop je iets zegt, dat uitmaakt... Dat is het belangrijkste in het leven, de manier waarop je iets zegt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100