Welk verband hebben de woorden: kanaal en gracht?

Ik raak steeds in de war...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn allebei gegraven waterdieptes. Een kanaal wordt meestal gebruikt voor scheepvaart over langere afstand en grachten waren meestal binnen de stadsmuren of rondom kastelen.

Dat het allebei waterwegen zijn!

Het zijn allebei door mensen aangelegde waterwegen, dus gegraven en niet ontstaan door de natuur zoals een rivier. Het verschil is dat een gracht (of singel) over het algemeen door of om een stad loopt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gracht
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kanaal_%28waterweg%29

Dat het allebei kunstmatig aangelegde waterwegen zijn. In Belgie noemen ze een gracht, een uitgraving die rond of tegen landbouwgrond gemaakt is voor het overtollige water af te voeren. Deze grachten vind je ook langs wegen. Wat men in Amsterdam De Grachten noemd, noemd men in Belgie De Reien. Een kanaal in Belgie gebruikt men voor een grote , kunstmatig aangelegde waterweg, Bv Albertkanaal. In Venetie heb je dan weer dat ze grachten zoals in Amsterdam, kanalen noemen. Dus het hangt een beetje van de plaats waar je bent, vanaf wanneer ze kanaal of gracht gebruiken Vandaar mischien dat je steeds in de war bent met het gebruik ervan. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100